Het ontstaan

1997 In Januari bezoekt Wiebe een sloppenwijk bij Oost London (Zuid-Afrika) als bemanningslid aan boord van de Anastasis (een hospitaalschip van Mercy Ships).Na zijn bezoek aan de  sloppenwijk bid hij voor de vele kinderen die hij ontmoet had en geloofde dat God hem riep om zorg te hebben voor deze kinderen. Hij geloofde dat hij temidden van de inwoners van Mzamom’Hle, een sloppenwijk van Oost Londen, moest gaan wonen om hen Gods liefde te laten zien.In augustus vertrekt hij vanuit Nederland en gaat in deze wijk wonen. Eerst woont hij in een klein hutje, later bouwt hij zijn eigen hut (zie foto’s). Veel kinderen komen op bezoek, verschillende activiteiten en uitjes worden voor deze kinderen georganiseerd.

2001 Wiebe trouwt met Simone en samen zetten ze het werk voort vanuit een huis aan de rand van de sloppenwijk wat wordt gehuurd van de lokale gemeente. Hier wordt het jeugdcentrum “Beautiful Promises” begonnen.
2004 Wiebe en Simone besluiten om hun werk in Zuid-Afrika af te ronden en gaan terug naar Nederland
2005 De sloppenwijk blijft in hun gedachten en aan het eind van dat jaar besluiten zij om in Nederland een Stichting op te richten en de activiteiten in de sloppenwijk voortezetten.
2006 In oktober keren Wiebe en Simone met Lisa, hun dochter, terug naar de sloppenwijk. Ze worden door de inwoners van harte ontvangen. Ze gaan wonen in een appartement dichtbij de sloppenwijk. Het kinder- en jeugdwerk wordt weer begonnen, eveneens ondersteuning van de inwoners. Het gebed en vertrouwen is dat eens de mogelijkheid ontstaat om kinderen weekendzorg aan te bieden.

2012 Na 6 jaar van wachten, bidden en vertrouwen wordt hen de huur aangeboden voor 99 jaar,van 2 hectare grond met woonhuis. Het gaat om een gedeelte van een boerderij 10 km bij de sloppenwijk vandaan. Hier mag worden gebouwd voor activiteiten van de Stichting.
2013 Er wordt een bouwplaat aangelegd voor het bouwen van accomodatie voor een grote groep kinderen. Maar uiteindelijk is besloten om eerst een kleiner gebouw aan te bouwen aan de garage van het bestaande huis zodat eerder kan worden begonnen met weekendzorg. Het gaat hier om accomodatie voor 14 kinderen met eigen keuken/woonkamer, slaapkamer en badkamers. Nadat Wiebe de fundering en vloer gelegd heeft komen 4 van zijn broers uit Nederland en een zwager uit Canada voor 2 weken en samen bouwen ze de buitenmuren plaatsen het dak. Hierna gaat Wiebe, naast de reguliere activiteiten met de kindren, verder met het bouwwerk. Verschillende vrijwilligers helpen mee.
2015 Er wordt een bouwplaat aangelegd voor het bouwen van accomodatie voor een grote groep kinderen. Maar uiteindelijk is besloten om eerst een kleiner gebouw aan te bouwen aan de garage van het bestaande huis zodat eerder kan worden begonnen met weekendzorg. Het gaat hier om accomodatie voor 14 kinderen met eigen keuken/woonkamer, slaapkamer en badkamers. Nadat Wiebe de fundering en vloer gelegd heeft komen 4 van zijn broers uit Nederland en een zwager uit Canada voor 2 weken en samen bouwen ze de buitenmuren plaatsen het dak. Hierna gaat Wiebe, naast de reguliere activiteiten met de kindren, verder met het bouwwerk. Verschillende vrijwilligers helpen mee.

2018 De weekenden worden uitgebreid naar eens in de twee weken.

…the God and Father…comforts us in all our troubles so we can comfort those who are in any trouble with the comfort we ourselves have received from God. (2Cor. 1:4)